SBT Jetski Engines, Parts & Accessories

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Joined
    May 2012
    From
    Jackson
    Posts
    4

    Default Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    Alysonrn@sbcglobal.net

    Hi Everyone. I have a 99 xlt1200 with all kinds of weird problems. Cat converter broke. Fixed that with the D plate. Then the carb filters were plugged so I cleaned them out. Now when I hit the gas the boat leaps out of the water as soon as the tach hits 7000 it loses power back to 6000. It stays slow for a couple seconds then screams off again. It seems to be a timed event staying at slow 6000 for just a couple sec then up to 7000 again. Could I have a bad chip? No warning buzzer or lights. Plugs look good but idk. Any help would be great
    Thank you Doug

  2. #2
    Joined
    Mar 2003
    From
    SBT
    Posts
    21,545

    Default Re: Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    Power valves may be cutting out, if so the cdi maybe failing
    SBT Tech Support is here to help with your problems.
    We try to answer each question quickly and accurately.
    Please do not use Private Messaging for Tech Support, use the forums.

  3. #3
    Joined
    May 2012
    From
    Jackson
    Posts
    4

    Default Re: Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    After I returned from the lake and inspected the plugs further beyond the fact that they were not fouled.they are all pure white. No reside on the electrode on any level. What do you start the resetting at after the D plate mod?

  4. #4
    Joined
    Mar 2003
    From
    SBT
    Posts
    21,545

    Default Re: Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    Sounds like its a little on the lean side, remove the high and low block off plugs covering the high and low speed screws and open them up a little more. Did you replace the fuel filter on the ski?
    SBT Tech Support is here to help with your problems.
    We try to answer each question quickly and accurately.
    Please do not use Private Messaging for Tech Support, use the forums.

  5. #5
    Joined
    May 2012
    From
    Jackson
    Posts
    4

    Default Re: Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    Filter is new. Doesn't seem to be a high speed screw. The main jet leads right into the center or the venturi. I drilled down about .080 into the plug for where the screw would be. Still didn't break thru.

  6. #6
    Joined
    Mar 2003
    From
    SBT
    Posts
    21,545

    Default Re: Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    People remove the caps all the time, search on line on how far they drill ito the cap to remove them.
    SBT Tech Support is here to help with your problems.
    We try to answer each question quickly and accurately.
    Please do not use Private Messaging for Tech Support, use the forums.

  7. #7
    Joined
    May 2012
    From
    Jackson
    Posts
    4

    Default Re: Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    Do u have a link? I found the original equipment manual. It does not list the adjusting screw. I found he manual for the mikuni bn44 and they show the high speed screw out in the open with no cap.

  8. #8
    Joined
    Mar 2003
    From
    SBT
    Posts
    21,545

    Default Re: Great xL1200 ltd. no problems til this year.

    Try searching on google how to adjust yamaha 1200 pv carbs.
    SBT Tech Support is here to help with your problems.
    We try to answer each question quickly and accurately.
    Please do not use Private Messaging for Tech Support, use the forums.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. great service ,freindly staff , great price !
    By p4pumpman in forum The SBT Experience
    Replies: 1
    Last Post: 06-28-2010, 08:30 AM
  2. Great Company, Great People, Excellent Concept.
    By domn8r in forum The SBT Experience
    Replies: 0
    Last Post: 06-17-2005, 07:01 PM
  3. starter problems on XL1200
    By RSXL1200 in forum Yamaha
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-2003, 11:27 AM
  4. starter problems with '99 XL1200
    By RSXL1200 in forum Yamaha
    Replies: 1
    Last Post: 02-02-2003, 02:02 PM
  5. XL1200 ltd problems
    By Wolfman in forum Yamaha
    Replies: 6
    Last Post: 04-13-2002, 04:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •