SBT Jetski Engines, Parts & Accessories

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Joined
    Feb 2002
    From
    Ohio
    Posts
    22

    Post

    A friend of mine has a 750 zxi that runs perfect, the only problem is when you first take off from a stop. If you take off at full throttle, it will rev freely like it is out of the water no matter what the trim is set to. After you go about 15 feet, it shoots like a rocket and is fine until you stop, or go very slow. It only does this under hard acceleration. The prop looks fine. Any Ideas?

  2. #2
    Joined
    Feb 2002
    Posts
    182

    Post

    Hi;
    There could be damage to the stator or a portion of the impeller that you can't see without removing it. It's also possible that the rubber "pump to hull" seal needs to be replaced. Use a flashlight or droplight and take a close look at the junction where the pump meets the hull. Depending upon the intake grate style, you might need to pull the grate to fully inspect the area. If it looks like the seal may have failed, you can use a bead of marine grade 100% Silicone sealant as a temporary repair.

    Dan

  3. #3
    Joined
    Feb 2002
    From
    Ohio
    Posts
    22

    Post

    Thanks, I'll let him know

  4. #4
    Joined
    Feb 2002
    From
    Ohio
    Posts
    22

    Post

    Checked the pump and didn't find anything unusual. Anyone have any other ideas?

  5. #5
    Joined
    Feb 2001
    From
    Clearwater, FL
    Posts
    7,373

    Post

    See our article here - you may have missed something.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Kawasaki 750 ZXI igniton trouble
    By TLC in forum Kawasaki
    Replies: 3
    Last Post: 08-24-2006, 11:04 AM
  2. 97 Kawasaki 750 ZXI
    By Miquel in forum Kawasaki
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2006, 07:24 PM
  3. Prop install 1996 ZXI 750
    By crwdsm in forum Kawasaki
    Replies: 1
    Last Post: 03-27-2006, 08:53 AM
  4. Best ride plate for 750 ZXI 1996
    By jsp in forum Kawasaki
    Replies: 0
    Last Post: 03-26-2005, 09:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •